Picture perfect accomplished!

Het is een mooie zonnige dag als ik met m’n gezin in Artis loop. Je weet wel, zo’n zeldzaam Nederlandse, strakblauwe lucht, cliché fluitende vogels boven m’n hoofd en de geur van de vroege lente snuif ik op. Mijn dochters spelen zonder ruzie met elkaar (heerlijk!), mijn man is lief en behulpzaam. Kortom: picture perfect. Strik erom, niets meer aan doen.

Maar mijn gevoel zegt iets anders. Sterker nog, mijn gevoel zegt helemaal niets. Hè, ik heb toch alles voor elkaar. Hoe kan het dan dat ik het gewoon niet vóel. Waarom ben ik niet zielsgelukkig?

Je kunt je voorstellen; dit was mijn wake up call. Letterlijk alles had ik voor elkaar. Een mooie carrière, een vent uit duizenden, een beeldig gezin, lieve vrienden en nòg niet happy. Ik schaamde me er voor! Het werd het tijd voor verandering.

Sinds dat moment heb ik een enorme reis gemaakt

Ik deed een coach opleiding en daarnaast een driejarig programma rondom mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik kwam erachter dat ik een wandelend hoofd was. Voelen was me met de jaren vreemd geworden en daar, bleek later, had ik zo mijn redenen voor. Deze reis was pittig, maar ik had er ook onwijs veel plezier in. En waar je van geniet, mag je delen. Dus nu help ik anderen in hun ontwikkeling en zoektocht naar oprecht geluk.

 

Ik moet eerlijk zeggen, die stap naar full time coach was een grote. Ik heb een bèta verleden en koos destijds voor een opleiding aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Vervolgens werkte ik bijna 20 jaar in het bedrijfsleven. Ik durf wel te zeggen dat ik succesvol was; maakte mooie promoties bij gerenommeerde bedrijven.  Mijn hoofd liet me nooit in de steek. Coachen leek mij altijd al superleuk, maar ik was bang dat ik mijn bèta talenten zou vergooien. Nu weet ik dat ik mijn analytische brein ook kan inzetten om snel en gericht de angel van het probleem bij mensen te lokaliseren en weg te halen. Ik ben praktisch en down to earth, dat kenmerkt ook mijn manier van coachen.

Inmiddels weet ik dat je beide werelden kunt combineren

Je ambitie mag er zijn, je behoefte aan controle en de dingen perfect willen doen ook. Zolang je dit inzet voor de zaken die jou in je hart raken.

 

Nu geniet ik ervan als de zon schijnt, als ik gezellig met mijn dochters samen ben en als ik met mijn man leuke dingen doe. Ik geniet van mijn werk, ik weet waar ik blij van word, wat ik nodig heb en wat ik te geven heb. En als er iets gebeurt waar ik even niet blij van word, ja, dat voel ik nu ook, dan weet ik hoe ik daar het beste mee om kan gaan.