Picture perfect accomplished, toch!?

Het is een mooie zonnige dag als ik met m’n gezin in Artis loop. Je weet wel, zo’n zeldzaam Nederlandse, strakblauwe lucht, cliché fluitende vogels boven m’n hoofd en de geur van de vroege lente snuif ik op. Mijn dochters spelen zonder ruzie met elkaar (heerlijk!), mijn man is lief en behulpzaam. Kortom: picture perfect. Strik erom, niets meer aan doen.

Maar mijn gevoel zegt iets anders. Sterker nog, mijn gevoel zegt helemaal niets. Hè, ik heb toch alles voor elkaar. Hoe kan het dan dat ik het gewoon niet vóel. Waarom ben ik niet zielsgelukkig?

Picture perfect en helemaal niks voelen… Je kunt je voorstellen; die kwam wel even binnen. Letterlijk alles had ik voor elkaar. Een mooie carrière, een vent uit duizenden, een beeldig gezin, lieve vrienden en nòg niet happy. Ik voelde me bekocht en ik schaamde me er voor! Het werd het tijd voor verandering.

Meike

Sinds dat moment heb ik een enorme reis gemaakt

Om mezelf beter te leren kennen deed ik een coach opleiding en daarnaast het driejarige programma: Pioniers in Authentiek Leiderschap. Best confronterend en pijnlijk op zijn tijd. Ik kwam erachter dat ik een wandelend hoofd was. Voelen was me met de jaren vreemd geworden en daar, bleek later, had ik zo mijn redenen voor. Deze reis was pittig, maar ik had er ook onwijs veel plezier in. En waar je van geniet, mag je delen. Dus nu help ik anderen in hun ontwikkeling en zoektocht naar oprecht geluk.

 

Ik moet eerlijk zeggen, die stap naar full time coach was een grote. Ik heb een bèta verleden en koos destijds voor een opleiding aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Vervolgens werkte ik bijna 20 jaar in het bedrijfsleven. Ik durf wel te zeggen dat ik succesvol was; maakte mooie promoties bij gerenommeerde bedrijven.  Mijn hoofd liet me nooit in de steek. Coachen leek mij altijd al superleuk, maar ik was bang dat ik mijn bèta talenten zou vergooien. Nu weet ik dat ik mijn analytische brein ook kan inzetten om snel en gericht de angel van het probleem bij mensen te lokaliseren en weg te halen. Ik ben praktisch en down to earth, dat kenmerkt ook mijn manier van coachen. 

Inmiddels weet ik dat je beide werelden kunt combineren

Je ambitie mag er zijn, zolang je dit inzet voor de zaken die jou in je hart raken.

 

Nu geniet ik ervan als de zon schijnt, als ik gezellig met mijn dochters samen ben en als ik met mijn man leuke dingen doe. Ik geniet van mijn werk, ik weet waar ik blij van word, wat ik nodig heb en wat ik te geven heb. Doordat er veel meer rust in mijn hoofd is kan ik mij beter focussen op wat voor mij belangrijk is. Mijn gevoel inzetten als kompas, dat werkt nu best makkelijk eigenlijk. En als er iets gebeurt waar ik even niet blij van word, ja, dat voel ik nu ook, dan weet ik hoe ik daar het beste mee om kan gaan.

Wat je over mij moet weten

Volgens de sterren ben ik een Ram: Een pionier, moedig, spontaan en soms wat impulsief. Eerlijk en direct. Energiek en door dat te voelen voel ik nu ook beter wanneer ik boos ben (vindt mijn man dan weer wat minder ;-). Maar ik ben een ster in vergeven en vergeten, dat scheelt. Ongeduldig, ambitieus en ik heb een hekel aan sleur. Ik doe alles liever vandaag dan morgen (oké die corporate instelling ben ik niet helemaal kwijt), mijn ambitie barst bijna uit mijn lijf, alleen zet ik het nu in voor hetgeen mij super blij maakt.

 

Ja, dat ben ik!

Ook ben ik een superslimme en eigen-wijze vrouw, ja, dat mag ik over mijzelf zeggen 😉 Mijn hoofd maakt vaak overuren en mijn gevoel overigens ook! Dat ik nieuwsgierig ben zie je onder andere aan de stapels boeken in mijn slaapkamer. Met veel plezier volg ik meerdere cursussen en opleidingen per jaar rondom persoonlijke ontwikkeling en ik ben wars van vaste methodes. Eigen weggetje! Dat zei ik al tegen mijn ouders toen ik 4 jaar was en ze op de rode piste vroegen of ik achter hen aan wilde skiën. Oh, ja, sportief ben ik ook.

Ik ben fan van luxe en comfort, daar kan ik echt van genieten. Graag sip ik aan een heerlijk glaasje champagne langs het zwembad op zijn tijd. Maar een weekje retraite en back to basic, met mijn blote billen in het zand in een zweethut bijvoorbeeld, vind ik net zo heerlijk en belangrijk. Ik ben nogal mix & match wat dat betreft.

Mijn visie op Geluk: maak het je Ambitie, werk er aan!

De wereld verander je van binnenuit! Dat is mijn uitgangspunt. Dus als er iets niet naar mijn zin is, zoek ik altijd naar mijn aandeel hierin en ga hiermee aan de slag.

 

Ieder mens is uniek! Met vallen en opstaan heb ik geleerd dat dat wat voor een ander werkt, toch lang niet altijd voor mij werkt. Ik mag het nu op mijn manier doen en dat werkt best lekker.

 

Ik kan het niet alleen! Oké, het kostte even moeite dat toe te geven. En nu weet ik dat ik het helemaal niet alleen hoef te doen. Ik kan mezelf nou eenmaal niet aan mijn haren uit het moeras trekken. Ook best wel fijn eigenlijk, om af en toe even tegen iemand aan te kletsen en te leunen.

Ik ben gek op persoonlijke ontwikkeling en heb dan ook diverse opleidingen met succes afgerond die ik met veel plezier inzet voor het begeleiden van mijn cliënten:

Coach/Counselor – Academie  voor Psychotherapie

Leiderschapscoaching & ontwikkeling – Pioniers in Authetiek Leiderschap

NLP Practioner – IEP Nijmegen

NLP Life en Succes coaching – Tranform Destiny

MBTI® en Profile Dynamics® consultant

Bron in de Vrouw jaartraject – Womens Alchemy

Manifestation Academy – Kathrin Zenkina

Breathwork facilitator – Revelation Breathwork

Sacred Succes Coaching (Human Design) – Eden Carpenter

MoonRise Mastermind: small group, high touch program to create from the calling off the heart – Dr Maura M

De echte inside information:

Als je me zou kennen zou je weten dat ik mijn hele leven al naar een prachtig dalletje in Zwitserland ga en dat dat echt het paradijs voor mij is.

Dat ik veel paniek aanvallen en angsten heb gehad, zo erg dat ik op een gegeven moment de vuilniszak niet meer aan de straat durfde te zetten.

Dat mijn man al ruim 25 jaar mijn grootste supporter is en dat ik daar heel dankbaar voor ben.

En last but not least, dat mijn drie prachtige, krachtige en eigen-wijze dochters mijn grootste trots zijn.

WAT ANDEREN ZEGGEN

Het coach traject bij Meike heeft me veel gebracht voor mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling. De breath-work sessie heeft mij een enorm waardevolle ervaring gegeven, alles mocht er zijn en ik ervaarde overvloed aan (zelf)liefde, overgave en eenheid. Iets wat ik ga mee ga nemen in mijn dagelijks leven. Vanuit zelfliefde en overgave kan ik zo veel meer bereiken! Daarnaast heeft de Human Design reading mij geleerd dat ieder mens uniek is. En wat voor een ander werkt hoeft dus niet voor mij te werken. Dat gaf me zo veel rust en vertrouwen. Meike heeft me geleerd om niet te vechten tegen mijn emoties maar ze te omarmen. En om omgang met mijn conditioneringen te vinden en mild naar mezelf te mogen zijn. Ik ervaar meer flow en overgave. En mijn eigen healing praktijk begint nu werkelijk te stromen… omdat mijn energie ook weer stroomt. Zo werkt het dus in het leven. Ik voel me een dankbaar mens met de begeleiding van Meike die daar enorm aan heeft bij gedragen.

– Lilian –

5 sterren zijn eigenlijk niet genoeg als ik de enorme transformatie moet uitdrukken die ik dankzij de coaching van Meike heb gemaakt.

Ik had al veel gedaan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling maar voelde dat ik nog wel eens in tweestrijd zat met mijzelf. De strijd tussen mijn ambities najagen en goed voor mijzelf zorgen. Tussen zachter worden en tegelijkertijd niet veranderen in een deurmat waar iedereen overheen loopt. Juist omdat Meike uit het bedrijfsleven komt sprak haar manier van coachen mij aan. Niet te zweverig maar lekker down to earth. Ik heb het wel nodig dat iemand af en toe even heel duidelijk tegen mij is en door de bullshit heen prikt. Dat is haar zeker gelukt.

Ze heeft mij geleerd om te ontdekken wat ik écht belangrijk vind, hoe ik super sterk mijn grenzen stel en hoe ik de (vreselijk woord) balans vind tussen rust nemen en gas geven.

Ze heeft mijn Human design uitgewerkt wat als een soort handleiding voor mij heeft gewerkt. Het gaf zoveel inzichten. Puzzelstukjes vielen op zijn plek en dat hielp mij als ondernemer om mijn business moeitelozer te runnen.

Het allermooiste vind ik dat wat ik heb geleerd in dit traject niet alleen toepasbaar is op de cases die we hebben besproken maar dat ik dit in elke toekomstige situatie kan toepassen. Dit geeft mij zo’n enorm gevoel van rust en vrijheid. Ik ben nog steeds ambitieus maar ik hoef niet meer te trekken en pushen, het stroomt.

Ik zou echt iedereen ‘een Meike’ gunnen, of beter gezegd deze Meike. Ik denk dat ze zich nog niet half realiseert hoe onwijs veel impact dit traject heeft gehad op bijna alles in mijn zakelijke en privé leven.

– Anouk –

Anouk